streda 13. mája 2015




Ahojte :)
 Sľúbila som vám nový článok a je tu. Pôvodne to malo byť jednoduché denné líčenie ale musím to zmeniť. Dnes sa zamerané na farebnú typológiu a líčenie si necháme na inokedy. Kto čítal predchádzajúci článok http://dadabeauty.blogspot.sk/2015/05/prijimacky-ftvs.html vie, že som si asi pred dvoma týždňami na volejbale narazila prst a kedže prst stále bolel a bolel, bola som nútená ísť na chirurgiu, kde mi na to dali takú polo sádru. Momentálne si neviem asi vlasy učesať nie tak robiť líčenie. To znamená,. že najbližšie dva týždne tutoriály nebudú.

Ako som napísala, dnes to bude článok zameraný na farebnú typológiu alebo inak povedané aký typ ste.
Rozoznávame 4 základné typy : jarný, letný, jesenný a zimný. Možno ste o tom už počuli ale neviete kam sa zaradiť? Dnes vám jednotlivé typy opíšem, charakteristické znaky a aj to, čo sa ktorému typu hodí. Na záver priložím aj zopár fotiek aby ste vedeli rozdiely. Je možno, že sa nebudete vedieť zaradiť a to je úplne normálne. Nie každý má presne daný farebný typ a pleť môže byť zmiešaná. Samozrejme, že toto rozdelenie platí len pre ľudí s európskou, svetlou pokožkou. Farba pleti, očí aj vlasov sa myslí prirodzená farba čiže bez make-up, šošoviek, farieb na vlasy a pod.
Ak neviete určiť či ste studený alebo teplý typ pomôže vám aj si k tvári priložíte striebornú a zlatú šatku a ktorá sa vám viac hodí. Ak nemáte k dispozícií šatky, pozrite sa či sa vám hodia viac zlaté alebo strieborné šperky. Zlatá - teplý typ, strieborná - studený.

Jarný typ (teplý a svetlý):

Pleť je broskyňovej farby s jemným sklonom k tvorbe pieh. Ťažšie sa pleť opaľuje.  Oči svetlomodré až zelené. Farba vlasov je zlatá blond až zlatá hnedá. Vhodné farby: svetlé, teplé, nežné farby.

Letný typ (studený a svetlý):

Pleť je svetlá s ružovým podtónom. Pleť sa ťažko opaľuje, na slnku chytá do ružova až červena. Oči môžu byť šedé, šedo-modré, šedo-zelené. Farba vlasov blond vo všetkých odtieňoch s typickým popolavým nádychom. Vhodné farby: jemné, pastelové, studené farby.

 

 

 

 

 

 

 

Jesenný typ (teplý a tmavý):

Pleť má zlatý podklad s bronzovým leskom, často sa vyskytujú úehy. Na slnko sa rýchlo opáli do hneda. Oči sú hnedé, zelené, hnedo-zelené. Vlasy majú farbu ryšavú, hnedú, hnedo-zlatú. Vhodné farby: teplé, zlaté až olivovo-zelená.




  




 

Zimný typ (studený a tmavý):

Pleť je biela, béžová, veľmi svetlá. Ťažko sa opaľuje. Farba očí je veľmi výrazná: tmavomodrá, čierno-hnedá ale môže byť aj veľmi svetlomodrá a tyrkysová. Dúhovka silno kontrastuje s očným bielkom. Vlasy sú tmavohnedé až čierne. Vhodné farby: jasné, svetlé a výrazne.

 

 

 

 

 

Korektory a make-up


 Rozjasnovače

 Farba na líčka


Očné tiene

 Kontúrovacie ceruzky na pery

 Rúže



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára